EnTilEn Tyholt KoseligLiv copyrights www-mir-no

Blussuvoll Allé

76 leiligheter på Tyholts fineste tomt.

EnTilEn Tyholt Utsiktsland HighResForReview
Blussuvoll-Allè-Kveldsbilde
Blussuvoll-allè-Perspektiv-fra-øst

I 2013 vant vi konkurransen om å tegne de nye boligene «på toppen av» Trondheim. I tett samarbeid med Veidekke Eiendom AS og Trondheim Kommune har vi utarbeidet en reguleringsplane for tomten som har resultert i et unikt boligmiljø på Blussuvoll i Trondheim.

Prosjektet består av til sammen 76 boenheter fordelt på 3 bygninger. Boligtypene spenner fra kompakte 1-roms leiligheter ned mot 35m2, til 4-roms leiligheter på opptil 157m2

Byggets variasjon av større og mindre leiligheter danner en dynamikk og rytme i fasadene. Balkongene fremtrer som bygningens ytre «smykke» med utforming og materialbruk som bidrar til en elegant fremstilling. Den private sfære er ivaretatt med skilleveggene som også fungerer som små uteboder. Hver nisje får en «konet» utforming i vegger og himling. Dette gir en følelse av lunhet, samtidig som hver balkong åpner seg så mye som mulig mot lys og horisont. Alle stuer og fellesrom har vindu og dører fra gulv til tak. Dette bidrar til godt dagslys selv i smalere leiligheter med dype plan, og balkong/terrasser blir som en forlengelse av rommet innenfor.

Fasader mot nord og øst henvender seg inn mot felles park og uteareal, samt gjennomgangs- og inngangssoner. Her har vi valgt å utføre fasadene med lyse pussete flater med mindre vinduer og innslag av franske balkonger i glimmerlakkert stål.

Fløyene hegner om et felles gårdsrom og er organisert til å gi et størst mulig helhetlig parkareal med optimale sol- og oppholdskvaliteter.Det indre gårdsrom har gode solforhold til kl 17, mens det ytre gårdsrom etableres på hjørnet mot sydvest, med utsikt over byen og solforhold utover på ettermiddagen. En nedtrapping mot omliggende boliger gir en gradvis skalaoverggang, og fjerner sjenerende skyggesoner.

Søndre del av Blussvoll Allé blir miljøgate og alleen forsterkes med beplantning av allétrær. Dette bidrar til å løfte frem "Trines Minde", lystgården i Blussvoll Allé 7. Parkering etableres under bakke med avkjørsel fra tomtens minst attraktive hjørne. Bilbruk dempes i størst mulig grad.

screenshot-blussuvoll-alle-hegnar-copy